Agencija za konsalting i inženjering

37208 KRUŠEVAC, Prvomajska 45
tel: 037 / 692-182 | 063 / 72 73 997
e-mail: office@amp-ing.co.rs

Aktuelnosti

haccpSvi proizvođači i trgovci hranom do 11. juna ove godine moraju da uvedu standard bezbednosti HACCP, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS). Na sastanku Odbora za turizam i ugostiteljstvo PKS predstavnik Centra za ispitivanje namirnica Srbije Milan Simić je istakao da neće biti odlaganje roka uvođenja tog standarda, koji je predviđen Zakonom o bezbednosti hrane.

haccpOd 11. juna 2011. godine poljoprivredne inspekcije u Srbiji krenuće u kontrolu preduzeća, odnosno da proveravaju da li svi u lancu hrane primenjuju sistem HACCP. Posedovanje sertifikata HACCP nije obavezno za sve proizvođače, ali je obavezno da se radi po ovom sistemu. To je jedna od obaveza koja je proistekla od donošenja Zakona o bezbednosti hrane. Inspekcije prilikom kontrole neće odmah izricati kazne onima koji imaju nedostatke u primeni zakona, već će ukazati na propuste i dati rokove za otklanjanje nedostataka.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za jačanje konkurentske pozicije preduzeća i preduzetnika na tržištu.

USAID pokrenuo novi krug prijava za dodelu bespovratnih sredstava za kofinansiranje implementacije ERP i CRM sistema i ISO 27001 standarda.

Novembra 2009. godine ISO je objavio novu verziju standarda ISO 9004:2009. Ovaj standard predstavlja treće izdanje ISO 9004:2009 i potpuno se razlikuje od prethodne verzije, odnosno više ne predstavlja konzistentan par sa standardom ISO 9001:2008.

Agencija AMP-inženjering uspešno je završila projekat implementacije sistema menadžmenta bezbednošću hrane u preduzeću Agrosit-semenarstvo RJ Brojler- klanica živine-Varvarin.

MINISTARSTVO EKONOMIJE I REGIONALNOG RAZVOJA raspisuje JAVNI OGLAS za dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROJEKTA PODSTICAJA PREDUZEĆA ZA INVESTIRANjE U JAČANjE INOVATIVNOSTI U 2009. GODINI

Srbija do 2012. godine mora da donese 12.000 evropskih standarada za različite oblasti privrede, rečno je na sastanku Grupacije za proizvodnju biljnih ulja u Privrednoj komori Srbije na kome je bilo reči o zakonskoj regulativi u kontroli biljnih ulja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin, sa saradnicima, je u utorak 16.06.2009. godine na okruglom stolu u okviru 55. Međunarodnog savetovanja industrije mesa, govorio o novousvojenim zakonima, Zakonu o bezbednosti hrane, Zakonu o dobrobiti životinja i Zakonu o stočarstvu.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je juče ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata uvođenja i sertifikacije hasap (HACCP) sistema za bezbednost hrane u iznosu od devet miliona dinara.

Srpski ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pozvao je kompanije u Srbiji da se prijave za učešće u akciji izbora najboljih srpskih robnih i korporativnih brendova "Najbolje iz Srbije 2008".